Greenpeace: Obiectivele Acordului de la Paris pot fi atinse prin reducerea consumului de carne
Oamenii trebuie să reducă producția și consumul de carne la jumătate până în 2050 pentru a atinge obiectivele climatice ale Acordului de la Paris, potrivit unui raport Greeenpeace.
Raportul arată că, dacă este menținută producția actuală, agricultura va fi responsabilă pentru 52% din gazele de seră în următoarele decenii, dintre care 70% revin sectorului lactate și carne, relatează EurActiv.com.
Conform Eurostat, gazele cu efect de seră din agricultură contribuie cu 10% la totalul emisiilor cu efect de seră din Uniunea Europeană.
Pe 29 noiembrie 2017, Comisia Europeană și-a lansat viziunea privind viitoarea Politică Agricolă Comună. Pentru perioada post-2020, PAC ar trebui să furnizeze reguli mai simple și o abordare mai flexibilă pentru statele membre și regiuni.
”Inițiativa emblematică prevede asumarea de către statele membre a unor responsabilități sporite în ceea ce privește alegerea modului în care să-și investească finanțarea din cadrul PAC și a destinației acestei finanțări, pentru a îndeplini obiectivele comune ambițioase referitoare la mediu, la schimbările climatice și la sustenabilitate”, se arată în documentul publicat anul trecut de CE.
Anul acesta, după prezentarea propunerii de buget, Comisia va veni și cu o serie de propuneri legislative în vederea atingerii obiectivelor viitoarei Politici Agricole Comune.
Greenpeace nu e de acord cu politicile europene din agricultură și îi sprijină pe fermieri să revină la agricultura ecologică, precum și la producția ecologică de carne și lactate.
"Creșterea industrială a animalelor reprezintă o sursă majoră de emisii de carbon, poluare a apei și aerului, provocând probleme majore de sănătate cum ar fi rezistența la antibiotice. Guvernele noastre trebuie să se asigure că viitoarea reformă va accelera trecerea la agricultura ecologică și la o creștere sustenabilă animalelor, prin retragerea sprijinului acordat producției intensive de animale”, explică Marco Contiero, director privind politicile agricole în Uniunea Europeană.
Anul acesta, după prezentarea propunerii de buget, Comisia va veni și cu o serie de propuneri legislative în vederea atingerii obiectivelor viitoarei Politici Agricole Comune.
Greenpeace nu e de acord cu politicile europene din agricultură și îi sprijină pe fermieri să revină la agricultura ecologică, precum și la producția ecologică de carne și lactate.
"Creșterea industrială a animalelor reprezintă o sursă majoră de emisii de carbon, poluare a apei și aerului, provocând probleme majore de sănătate cum ar fi rezistența la antibiotice. Guvernele noastre trebuie să se asigure că viitoarea reformă va accelera trecerea la agricultura ecologică și la o creștere sustenabilă animalelor, prin retragerea sprijinului acordat producției intensive de animale”, explică Marco Contiero, director privind politicile agricole în Uniunea Europeană.
Disclaimer secțiune
Comentarii