Agricultorii vor beneficia și în 2018 de sprijin financiar pentru reducerea accizei la motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în sectoarele vegetal, zootehnic și îmbunătățiri funciare.

Schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură a fost aprobată în 2014, iar valoarea maximă a schemei prevăzută pentru perioada de aplicare 2014-2020 este de 3,334 miliarde de lei.

Guvernul a alocat în acest scop 320,581 milioane lei și va fi asigurată de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru 2018.

Anul trecut, suma totală alocată a fost majorată în două rânduri, astfel că a urcat de la valoarea inițial propusă de 349,4 milioane de lei la 553,9 milioane de lei

Potrivit Ministerului Agriculturii, cantitățile de motorină care vor beneficia de ajutor de stat sub formă de rambursare urmează să fie aprobate prin ordine ale ministrului, iar schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură nu poate fi cumulată cu alte forme de sprijin pentru aceleași costuri eligibile.