România va împrumuta 450 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Investiții (BEI) pentru cofinanțarea proiectelor susținute din fondurile europene pentru dezvoltare rurală.

Guvernul discută în ședința de miercuri un memorandum cu tema „Aprobarea raportului negocierii Contractului de finanţare dintre România şi Banca Europeană de Investiţii (România - Cofinanţare UE pentru dezvoltare rurală 2014 - 2020), în valoare de 450 milioane euro”.

Banii ar urma să fie utilizați pentru cofinanțarea proiectelor finanțate din fonduri europene prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020, a declarat premierul Viorica Dăncilă la începutul ședinței.

Memorandumul vizează aprobarea textului negociat al Contractului de finanţare şi a semnării acestuia şi acordarea împuternicirii de semnare ministrului finanţelor.

Finanțarea a fost aprobată de conducerea BEI încă din aprilie.

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul băncii, investițiile care vor fi susținute prin acest împrumut vor ajuta la incluziunea socială, reducerea sărăciei și dezvoltarea economică a zonelor rurale, precum și la creșterii competitivității și viabilității fermelor.