Ministrul Agriculturii și alți responsabili prezintă, într-o conferință EurActiv, detalii despre cum pot fi accesați un miliard de euro încă disponibili în 2015 prin mai multe linii de finanțare ale Programului Național de Dezvoltare Rurală.

EurActiv.ro organizează, pe 9 octombrie, un eveniment care va aduce la aceeași masă autoritățile publice care gestionează PNDR, reprezentanți ai băncilor care susțin proiectul prin creditarea potențialilor beneficiari, consultanți, și aplicanți care își vor prezenta atât proiectele de succes cât și obstacolele întâmpinate și modalitățile prin care le-au depășit.

Deoarece termenul de depunere pentru primele linii de finanțare - proiecte agricole și non-agricole cu fonduri europene - prin noul Program Național de Dezvoltare Rurală este de 30 octombrie 2015, autoritățile au acceptat provocarea de a răspunde întrebărilor de ultim moment din partea potențialilor aplicanți. 

Cei prezenți vor beneficia și de expertiza similară a altor state membre UE, prin intermediul unei echipe olandeze formate din reprezentanți ai Ambasadei Olandei la București și ai Camerei de Comerț și Industrie România-Olanda.

Printre vorbitorii care au confirmat că vor fi prezenți la eveniment se numără: 

  • Daniel CONSTANTIN, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale
  • Emar GEMMEKE, Consilier pentru agricultura, industrie alimentară și mediu, Ambasada Regatului Țărilor de Jos 
  • Nicolae POPA, Director General Adjunct Active Fizice și Plăți Directe, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 
  • Mihai HERCIU, Director General Autoritatea de Management Programul Național de Dezvoltare Rurală

Reprezentanți ai mediului privat vor completa prezentările acestora cu alte informații utile.


Evenimentul este dezvoltat în parteneriat cu UniCredit Bank, BCR, VAPRO România, Schuman Associates și Camera de Comerț Româno-Olandeză.

Programul complet al evenimentului este disponibil aici. 

Pentru a participa la eveniment este necesar să completați formularul de înscriere, până la data de 7 octombrie inclusiv - click aici.

Menționăm că au prioritate beneficiari sau potențiali beneficiari de finanțare rurală, în limita locurilor disponibile.