Ministrul PSD al Agriculturii, Petre Daea, unul dintre cei mai populari membri ai Guvernului, îi are subordonați la instituții din coordonarea ministerului pe care îl conduce pe mai mulți membri ai familiei: fiica, ginerele, nora și soția.

Potrivit unei analize realizate de G4Media, cel mai recent, a intrat în acest ”club” nora ministrului, Antonia Luchian (32 de ani), angajată în 2020 drept consilier la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Anterior, aceasta lucra la propria firmă de ”cursuri de dans” și ”dansatori evenimente”.

Deschizătoare de drumuri a fost, însă, actuala soție a lui Daea, Camelia Luchian, angajată, inițial, drept vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură și, apoi, director la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, unde, în prezent, este colegă cu nora sa.

”Categoric nu”, a fost răspunsul Antoniei Luchian la întrebarea dacă soacra sa a avut vreo contribuție la angajarea sa în cadrul Agenției de Plăți. Anul trecut, numele lui Petre Daea și al Cameliei Luchian au apărut în cadrul unei anchete penale legată de trucarea unor concursuri de angajare în Ministerul Agriculturii.

Mai multe detalii despre cum Petre Daea și-a angajat familia la stat sub coordonarea sa puteți citi pe G4Media.