Plățile pentru beneficiarii programului de tomate au început, anunță Ministerul Agriculturii, care spune că a virat deja 3 milioane de lei destinate unui număr de 214 fermieri.

„Totodată, alte 1.757 de dosare se află în lucru, urmând ca după alimentarea conturilor (Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale), banii să ajungă direct la fermieri”, a anunțat instituția.

Ministerul a precizat că Direcțiile Agricole Județene așteaptă depunerea deconturilor justificative pentru cei care au valorificat cantitatea minimă necesară de 2.000 kg/1.000 mp, termenul limită de valorificare a producției obținute fiind data de 15 iunie 2019.

Programul de sprijin pentru tomate, cultivate în sere sau solarii, este în al treilea an de implementare, scopul acestui afiind susținerea producătorilor agricoli astfel încât aceștia să poată asigura necesarul de consum intern de tomate începând cu luna mai și până în decembrie.

Fermierii pot primi un ajutor de minimis în valoare de 3.000 de euro/an dacă dețin o suprafață cultivată cu tomate în spații protejate (sere și solarii) de minimum 1.000 mp și obțin o producție de minimum 2 kg/mp și vând minimum 2.000 kg pe piața locală.