Ministerul Agriculturii, în parteneriat cu Primăria Sectorului 4 și cu Cooperativa Agricolă Caprirom Sud Muntenia, organizează, în perioada 1 – 3 decembrie, târgul „Poftim, din România!”, în Parcul Tudor Arghezi din Sectorul 4.

Vizitatorii sunt așteptați de Ziua Națională a României, de la ora 08.00, cu o gamă variată de produse înregistrate pe scheme de calitate naționale și sisteme de calitate europene, produse atestate tradițional, cele care au dobândit dreptul de utilizare a mențiunii de calitate facultativă „produs montan”, ori cu denumire protejată, preparate din carne, lapte, produse de panificație și patiserie, legume, fructe proaspete și procesate, vin, miere, dulcețuri etc.

Un spațiu din cadrul târgului a fost rezervat pentru Maria Spinciu, ciobănița din județul Vâlcea, care va găti cu celebrul preparat tradițional românesc - fasolea cu ciolan. De asemenea, oamenii vor putea găsi și multe alte bunătăți pregătite la fața locului după rețete străvechi, precum sarmale cu mămăliguță, balmoș ciobănesc, iahnie de fasole, pastramă, bulz, dar și deserturi delicioase.

Cei ce sunt în căutarea de cadouri speciale, au ocazia să achiziționeze de la târg costume populare, dar și obiecte decorative lucrate manual. 

Pe durata celor trei zile, organizatorii au pregătit surprize muzicale tradiționale pentru a păstra spiritul autentic al sărbătorilor populare românești. Astfel, din comuna Voinești, județul Dâmbovița, Grupul Vocal ”Flori de Măr” va încânta publicul cu melodii populare și colinde, iar ansamblul ”Plaiuri Muscelene”, din Câmpulung Muscel, îi va invita la joc și voie bună pe toți cei prezenți.

Târgul va fi deschis vineri, de la ora 08:00 până la 20:00, sâmbătă și duminică, de la 08.00-18:00.