Ministerul Agriculturii a transmis desfășurătorul orar pentru formele asociative care au confirmat până vineri participarea la întâlnirea cu ministrul Agriculturii, Florin Barbu, pentru zilele de luni și marți.

Astfel, pentru ziua de luni, de la ora 11:00, sunt așteptați fermierii din sectorul ovine și caprine, de la ora 13:00 vor intra cei din sectorul vegetal, iar de la 16:00 sunt programați reprezentanții AMRCR (Asociația Marilor Rețele Comerciale din România).

Marți, de la ora 11:00, sunt programați fermierii din sectorul zootehnic – vaca de lapte și cea de carne, de la 14:00 vor intra la discuții cei care reprezintă sectorul de porc și pasăre, iar de la ora 16:00 sunt așteptați procesatorii din industria alimentară.

”Mulțumesc celor care au răspuns apelului meu de a participa la întâlniri. Am programat întrevederile astfel încât să putem discuta, pe îndelete, cu fiecare sector în parte măsurile de sprijin și soluțiile de finanțare pentru toate situațiile pe care le întâmpină în acest an agricol fermierii. Ne vom așeza la masa discuțiilor civilizat, astfel încât să putem înțelege exact cu ce probleme se confruntă cu toții. Vom căuta să găsim rezolvare în cel mai scurt timp, pentru că activitatea în agricultură trebuie să continue și să se dezvolte, în beneficiul fermierilor, dar având în centrul atenției consumatorul român, care așteaptă produse sigure și de calitate”, a declarat ministrul, citat într-un comunicat de presă.

Zeci de camioane, autovehicule ale unor firme de transport, dar și utilaje agricole participă, vineri, pentru a treia zi consecutiv, la un protest care are loc pe șoseaua de centură a Capitalei, dar și în mai multe județe.