MInistrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat joi că nu este mulțumit cu modul în care merg astăzi lucrurile cu Sistemul de Garanție-Returnare (SGR).

”Eu personal nu sunt mulțumit în legătură cu modul în care merg astăzi lucrurile. Mă așteptam la mai mult, să ne mișcăm mai repede, să nu mă sune comercianți care să îmi spună că stau de o săptămână cu sacii și nu a venit nimeni să îi ia. Mă așteptam să nu existe astfel de probleme care țin exclusiv de viteza și de modul în care noi ne facem treaba”, a afirmat Mircea Fechet, citat de News.ro.

Ministrul a afirmat că se așteaptă ca ritmul în care se deschid fabricile și instalațiile de numărare și sortare să crească.

”Mă aștept să le punem în funcțiune cât mai repede, va veni un volum mare de ambalaj în gestiunea noastră”, a completat Fechet, arătând că românii aleg să folosească acest sistem de garanție și returnare.

”Îmi face plăcere să apăr sistemul SGR de fiecare dată, nu știu dacă cineva se luptă cu mai multă pasiune decât o fac eu pentru SGR dar m-aș bucura să constat că atunci când mă uit în jurul meu să constat că și când iau înjurători să fim mai mulți. Nu ar strica mai mult suport, fie că vorbim despre conducerea executivă a companiei sau acționari. Tot citesc în presă, ministrul amână, suspendă, nu știu ce face. Vreau să clarific că nu se suspendă nimic, nu se amână nimic”, a arătat Fechet.

”Mă așteptam ca a doua zi după ce am pus în consultare publică acea hotărâre de guvern, să mă sune colegii li să îmi spună că lucrurile s-au remediat și că s-au redus tensiunile dintre Sistemul de Garanție Returnare și diferite entități, că nu mai avem procese prin tribunalele din România... ori cred, cel puțin la momentul acesta, că nu ne atingem obiectivul de a deschide calea spre dialog. Înțeleg că avem tot la fel de multe procese în instanță. Personal, vă spun că nu voi abandona niciodată acest demers, este un proiect la care șin nu doar pentru că l-am scris de la zero dar pentru că este în opinia mea, cel mai bun lucru care s-a întâmplat în România în materia gestionării deșeurilor, în ultimii 30 de an” a mai spus ministrul.