Primarul general al Bucureștiului, Nicușor Dan, a anunțat marți după-amiază că a respins solicitarea de protest a transportatorilor și a fermierilor pentru că "nu este rezonabilă".

Edilul spune într-un mesaj pe Facebook faptul că aceștia au solicitat explicit ocuparea integrală de vineri până luni a Pieței Victoriei și a străzilor adiacente, pentru 15.000 de mașini si utilaje.

"Evident ca întregul transport ar fi fost blocat în București. Cel mai mare protest autorizat cu mașini a avut loc în 2017. Cele 3800 de autoturisme au fost dispuse atunci în Piața Victoriei și de-a lungul Bulevardului Kiseleff, dar fără blocarea circulației. Dreptul la protest este consfințit de lege, însă fără perturbarea funcționării normale a drumurilor publice sau a transportului în comun", a spus primarul.

Nicușor Dan a transmis că va aproba orice solicitare de protest care respectă legea, așa cum a făcut-o și până acum.

Reprezentanții principalelor organizații din agricultură și Ministerul Agriculturii au semnat luni un acord privind implementarea mai multor revendicări ale fermierilor români, dar unii protestatari au decis să rămână în stradă.