Aproape o mie de persoane au fost puse sub acuzare anul trecut pentru infracţiuni produse în domeniul morăritului şi panificaţiei, printre care abuz în serviciu, corupţie, evaziune şi înşelăciune.

Potrivit Poliţiei Române, anul trecut au fost verificaţi producători şi comercianţi din domeniul panificaţiei, precum şi firmele care exportă cereale.

Poliţiştii au recuperat prejudicii produse bugetului de stat de aproape 3,7 milioane de lei şi au amendat peste 900 de firme cu aproximativ 1,6 milioane de lei. 

În urma controalelor, poliţiştii au constatat 1.515 infracţiuni, dintre care 357 de fapte de abuz în serviciu, 291 de înşelăciune, 87 de evaziune fiscală şi 13 infracţiuni de luare, respectiv dare de mită. În dosarele penale în care s-au făcut cercetări pentru aceste fapte, anchetatorii au pus sub acuzare 974 de persoane.

La acţiuni au participat poliţişti de la investigarea criminalităţii economice, ordine publică, poliţie rutieră şi poliţie transporturi ale inspectoratelor de poliţie judeţene, Poliţiei Capitalei şi secţiilor regionale de poliţie transporturi. De asemenea, la unele acţiuni au participat şi reprezentanţi ai altor instituţii de control.