Premierul Ludovic Orban a declarat că piețele agroalimentare închise, de tip hală, cum este Piața Obor, se vor închide pentru cel puțin o lună.

”Acolo chiar, la Bucur Obor au fost în controale de ”n”- ori, de fiecare dată nu cred că 20% dintre cei de acolo respectau regulile - portul măștii, distanța la statul la coadă. Pur și simplu nu se respectă, acolo parcă e o zonă Zoster (afecțiune provocată de un virus pe fondul unui sistem imunitar slăbit - n.r.) în care... Și chiar sunt evidențiate în analizele epidemiologilor o rată destul de mare de răspândire în piețe, pentru că acolo e și contactul cu banul, dai banul, îți dă restul. Nu poți să cumperi cu card, trebuie să dai banul cash”, a explicat joi seara, la Digi 24, premierul Ludovic Orban noile măsuri restrictive.

Piețele în aer liber vor rămâne, cel mai probabil, deschise, ”dar și acolo cu măsuri foarte stricte, că în momentul în care îți rămân mai puține piețe, poți să le controlezi mai ușor”, a completat șeful Executivului, adăugând că analiza este încă în curs.

Orban a mai precizat că recomandarea epidemiologilor este aceea ca un set de măsuri să fie aplicabil pe o perioadă de cel puțin două cicluri de 14 zile, adică 28-30 de zile.

Iohannis, la ședința de guvern:Sunt necesare măsuri mai ferme pentru a controla extinderea pandemiei

Mai mult pe EurActiv »