„Avem cât trebuie”, a răspuns ministrul agriculturii, Petre Daea, când a fost întrebat dacă este mulțumit de suma alocată pentru minister în proiectul de buget pentru 2019.

În draftul de buget pentru acest an, Ministerul Agriculturii va avea o alocare de 22,764 miliarde de lei, în creştere cu 15% faţă de bugetul din 2018.

„Categoric da, sunt (mulţumit de buget - n.r.). Noi avem cât trebuie şi folosim acest rezultat. Pentru că aici mai şi discutăm cum se cuvine, trebuie să ai şi o execuţie bugetară cum se cuvine. Am avut o execuţie bugetară cum se cuvine, avem un buget cum se cuvine. Acum îl urmărim să-l ducem la îndeplinire pentru a ne realiza programele pe care ni le-am stabilit şi pe care le aşteaptă ţara”, a spus vineri ministrul Petre Daea, întrebat de presă dacă este mulţumit de bugetul pe 2019 al Ministerului Agriculturii.

Ministerul Finanțelor Publice a publicat joi seară proiectul de buget pentru anul 2019, care este bazat pe un PIB de peste 1.000 de miliarde de lei și o creștere economică de 5,5%.