Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunțat că Piața Obor rămâne deschisă, după ce au fost luate măsuri pentru păstrarea distanței și pentru o mai mare siguranță.

”Piața Obor a dat dovadă de solidaritate în ultimele trei zile. Efortul depus de toți cei implicați a fost încununat cu succes. Azi (duminică - n.r.), doamna directoare a Direcției de Sănătate Publică București, Oana Nicolescu, a făcut o vizită în piața noastră. În același timp am stat în legătură permanent cu domnul prefect, Traian Berbeceanu, care mi-a confirmat că avem tot suportul lor. Măsurile implementate în ultimele zile au asigurat trasee de circulație mai libere și ordonate, păstrarea distanței și o siguranță suficient de mare încât să putem păstra Piața Obor deschisă”, a precizat pe Facebook primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu.

Guvernul a decis săptămâna aceasta ca piețele închise să nu mai funcționeze. Cele deschise nu sunt afectate de decizia autorităților.

Premierul Ludovic Orban a declarat că Piața Obor e ca o zonă Zoster.

”Acolo chiar, la Bucur Obor au fost în controale de ”n”- ori, de fiecare dată nu cred că 20% dintre cei de acolo respectau regulile - portul măștii, distanța la statul la coadă. Pur și simplu nu se respectă, acolo parcă e o zonă Zoster (afecțiune provocată de un virus pe fondul unui sistem imunitar slăbit - n.r.) în care... Și chiar sunt evidențiate în analizele epidemiologilor o rată destul de mare de răspândire în piețe, pentru că acolo e și contactul cu banul, dai banul, îți dă restul. Nu poți să cumperi cu card, trebuie să dai banul cash”, a explicat joi seara, la Digi 24, premierul Ludovic Orban noile măsuri restrictive.

Radu Mihaiu a explicat că pereții din hala nouă au fost ridicați.

”Poliția Locală și Națională patrulează regulat prin toate zonele din piață. Comercianții îi atenționează și ei pe clienții care mai încalcă uneori regulile. Se lucrează în continuare la lărgirea intrărilor către platforma de la Piața Obor. S-a dovedit că se poate. Și va trebui să depunem acest efort împreună în fiecare zi, pentru sănătatea tuturor”, a precizat el.