Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Agriculturii, Florin Barbu, ca săptămâna viitoare să prezinte proiectul privind prelungirea schemei de plafonare a prețurilor la alimentele de bază, dar și extinderea listei cu alte produse.

"Vreau să îi fac a solicitare domnului ministru al Agriculturii, Florin Barbu. Aș dori ca săptămâna viitoare să vină cu propunerea despre modalitatea de prelungire a schemei de plafonare a prețurilor la alimentele de bază, simultan cu extinderea listei de produse, ținând cont că vin sărbătorile de iarnă. La aceste sortimente de bază, peste 90% sunt produse românești. Cred că este o decizie legitimă, așteptată de populație și una care va susține producătorii români", a spus Ciolacu la începutul ședinței de Guvern de joi.

Decizia de a introduce și alte produse pe lista alimentelor de bază subvenționate se va lua cu procesatorii și retailerii, iar până la finele lui octombrie OUG  de plafonare a adaosurilor va fi 100% prelungită, a declarat, săptămâna trecută, ministrul Florin Barbu.

Reamintim că pe data de 1 august 2023 a intrat în vigoare Ordonanța de urgență a Guvernului care stabilește măsuri temporare de combatere a creșterii excesive a prețurilor la 14 grupe de alimente de bază: pâine, lapte, brânză, iaurt, făină, mălai, ouă, ulei de floarea-soarelui, carne proaspătă de pui, carne proaspătă de porc, legume proaspete vrac, fructe proaspete vrac, cartofi proaspeți vrac și zahăr.