Primarul general al Bucureștiului, Nicușor Dan, a anunțat joi după-amiază că a aprobat un protest care nu va afecta traficul din oraș.

"Acesta va avea loc duminică, luni și marți în parcarea din Piața Constituției și a fost aprobat pentru 5000 de persoane, 100 de tractoare și 100 de capete tractor de TIR", a precizat edilul într-un scurt mesaj pe Facebook.

Protestatarii au cerut Primăriei Capitalei să aprobe protestul pentru zilele de duminică, luni și marți în Piața Victoriei, cu 50.000 de persoane și 200 de utilaje.

Decizia vine după ce marți, Nicușor Dan a respins solicitarea de protest a transportatorilor și a fermierilor pentru că "nu este rezonabilă".

Edilul spunea într-un mesaj pe Facebook faptul că aceștia au solicitat explicit ocuparea integrală de vineri până luni a Pieței Victoriei și a străzilor adiacente, pentru 15.000 de mașini si utilaje.

"Evident ca întregul transport ar fi fost blocat în București. Cel mai mare protest autorizat cu mașini a avut loc în 2017. Cele 3800 de autoturisme au fost dispuse atunci în Piața Victoriei și de-a lungul Bulevardului Kiseleff, dar fără blocarea circulației. Dreptul la protest este consfințit de lege, însă fără perturbarea funcționării normale a drumurilor publice sau a transportului în comun", a spus primarul.

Nicușor Dan a transmis că va aproba orice solicitare de protest care respectă legea, așa cum a făcut-o și până acum.

Măsurile adoptate de Guvern pentru a opri protestele transportatorilor și fermierilor

Mai mult pe EurActiv »