Autoritățile încearcă să le facă pe plac fermierilor care cer de mai mulți ani facilități pentru a nu mai fi concurați de străini în achiziția de terenuri.

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat joi, la Curtici, că se pregătește un proiect de lege prin care românii și în special tinerii să fie sprijiniți în achiziționarea de terenuri agricole, deoarece în acest moment, în opinia sa, prea multe terenuri sunt achiziționate de străini, transmite Agerpres.

„Trebuie să încercăm să stopăm ceea ce se întâmplă în domeniul vânzării de terenuri agricole în România. Este o lege care este păcălită, nu se respectă criteriile de acolo și, respectând cerințele Uniunii Europene, vom intra cu un proiect de lege foarte repede, în Parlament, prin care să ajutăm în primul rând românii să cumpere terenuri, să ajutăm tinerii români să cumpere terenuri, pentru că ceea ce se întâmplă acum nu e în regulă”, a precizat Liviu Dragnea, într-o conferință de presă desfășurată la Combinatul Agroindustrial Curtici.

Acesta a dat exemplul unor tranzacții în care străini care dețin terenuri agricole în România preferă să le vândă altor străini, în detrimentul unor români.

„Nu avem nimic cu străinii, dar până la urmă vorbim de pământul acestei țări și cred că primii care trebuie să aibă prioritate trebuie să fie românii. Știu că o să generez foarte multe comentarii. Vom intra cu legea foarte curând în Parlament, este aproape gata proiectul de lege”, a subliniat șeful PSD.