Produsele Bio versus produsele convenționale: cât sunt de interesanți sunt fermierii să cultive bio versus convențional, în Valea Someșului? O opinie exprimată de Remus Ionuț Ilieș, director executiv GAL Valea Someșului.

Remus Ionuț Ilieș, GAL Valea Someșului: Într-o primă fază nu au fost interesați. În momentul în care au existat producători care au trecut pe Bio și au văzut ceea ce au făcut ei și faptul că un produs Bio te duce într-o altă plajă de preț, care înseamnă o altă rata profitabilității, în mod cert vor fi tot mai mulți care vor dori.

Conjunctura noastră geografică nu ne permite să ne extindem; nu suntem la câmpie, unde să avem o suprafață foarte mare, să putem produce mai mult. Și atunci noi trebuie să producem produse de calitate superioară, pe care să le putem vinde superior.

Reporter: Reușiți să le vindeți și în Europa sau doar în România? 

Remus Ionuț Ilieș, GAL Valea Someșului: Noi, în teritoriul GAL Valea Someșului, chiar avem producători care au făcut deja primele exporturi, ca să spun eu așa corect. Adică cap coadă. Export, din punctul meu de vedere. Nu înseamnă că a venit un cetățean german, care a luat de la mine și l-a dus în Germania.