România nu are, în general, un grad mare de utilizare a substanțelor chimice în agricultură în comparație cu alte state, dar există o problemă cu stocarea gunoiului din ferme, susține Cristian Georgescu, manager public în Ministerul Agriculturii.

Întrebat miercuri la o conferință de specialitate cum se prezintă situația în agricultura românească din punct de vedere al neutralității climatice, Georgescu a precizat că "România nu are, în general, un grad mare de utilizare a substanțelor chimice în agricultură în comparație cu alte state", dar că există o problemă cu stocarea gunoiului din ferme.

"Încercăm foarte mult să îi conștientizăm pe fermieri că este nevoie de facilități moderne de stocare a acestui gunoi, să nu mai arunce oriunde este teren disponibil. Încercăm să le dăm un punctaj suplimentar dacă implementează proiecte cu componente de investiții prietenoase cu mediu. Vorbim de reciclare, de reciclare biomasei, de principii de economie circulară. Încercăm foarte mult să încurajăm reutilizarea deșeurilor și valorificarea acestora. Sunt multe elemente punctuale care agregate duc la acest obiectiv, de a îmbunătăți componenta de protecție a mediului", a susținut Cristian Georgescu, în cadrul conferinței "Eat Smart: Agricultura neutră climatic", organizată miercuri de publicația Green Report, scrie Agerpres. 

To Bee or not to Bee (II) Albinele care uită să se întoarcă de la flori din cauza neonicotinoidelor

Mai mult pe EurActiv »