Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) participă, în perioada 17-26 ianuarie 2020, la expoziția ”Săptămâna Verde 2020” (Grüne Woche) de la Berlin.

Ministerul Agriculturii participă la această expoziție cu un stand de informare privind politicile aplicate în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale, în cadrul căruia experți din MADR promovează produsele agroalimentare românești recunoscute la nivel național și european.

Ministrul Adrian Oros și secretarul de stat Aurel Simion vor participa la deschiderea oficială a expoziției, a cărei țară parteneră în acest an este Croația.

Potrivit unui comunicat, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale își propune să promoveze și să ofere spre degustare mostre din produse înregistrate pe scheme de calitate europene sau în curs de înregistrare, respectiv Magiun de prune Topoloveni –IGP, Salam de Sibiu –IGP, Telemea de Ibănești – DOP, Novac afumat din Țara Bârsei –IGP, Scrumbie de Dunăre afumată – IGP, Cârnați de Pleșcoi – IGP, Telemea de Sibiu – IGP, Cașcaval de Săveni – IGP, Salată cu icre de știucă de Tulcea – IGP, Salată tradițională cu icre de crap - STG, Plăcintă dobrogeană – IGP, precum și produse înregistrate pe scheme de calitate naționale.

De asemenea, printre produsele românești ce vor fi expuse la ediția 2020 a expoziției ”Săptămâna Verde” se vor regăsi sloi/tocan de oaie, pastramă de oaie, babic, ghiudem, brânza de burduf în coajă de brad și în membrană, batog de crap argintiu și de somn, pastramă de crap argintiu și de somn, sardeluțe, scrumbie marinată, zacuscă cu pește și diferite sortimente de siropuri, gemuri sau dulcețuri de fructe din fructe, produselor de panificație și patiserie (cozonaci, plăcintă cu dovleac, plăcintă cu brânză etc.). 

Din categoria băuturilor spirtoase, România va oferi spre degustare pălincă și țuică precum și vin alb și roșu. Merele de Voinești vor putea fi, de asemenea, degustate de vizitatori.

Totodată, în cadrul Expoziției Internaționale Săptămâna Verde 2020 vor fi promovate obiective turistice, obiceiuri și datini străvechi bine conservate din județe precum Bacău, Caraș-Severin, Cluj, Hunedoara, Mureș, Neamț, Sălaj, Sibiu, Suceava, Tulcea prin diverse materiale de promovare (pliante, flyere, clipuri video).