Ionuș George Diaconeasa, consilier al ministrului Agriculturii, anunță că telemeaua de Sibiu va fi produsă și vândută doar de către oierii din acest județ.

”Telemea de Sibiu -Indicație Geografică Protejată un traseu frumos, înca un pas spre normalitate! #step2 -Protecție la nivel național”, a scris miercuri, pe Facebook, Ionuț George Diaconeasca, consilier al ministrului Petre Daea.

Oficialul a anunțat că s-a încheiat perioada de opoziție națională și, conform art.9 din Regulamentul CE 1151/2012, România poate oferi protecție națională produsului cu denumirea Telemea de Sibiu.

”În perioada următoare vom face acest demers, telemeaua de Sibiu va fi produsă și comercializata doar de grupul aplicant din județul Sibiu”, a mai scris consilierul Diaconeasa.


În noiembrie anul trecut, ministrul Agriculturii s-a întâlnit la Sibiu cu membrii Asociației Producătorilor de Telemea de Sibiu, înainte de a fi făcut demersul oficial pentru protejarea produsului ”Telemea de Sibiu” Indicație Geografică Protejată.