Ministrul agriculturii din Rusia, Dmitri Patrușev, a discutat miercuri despre aprofundarea legăturilor cu Coreea de Nord cu unul dintre cei mai importanți oficiali din domeniul agriculturii de la Phenian, transmite Reuters.

Dmitri Patrușev a fost prezentat salutându-l pe vicepremierul cabinetului, Ri Chol Man, la Moscova, împreună cu oficiali ruși din alte agenții agricole.

„Federația Rusă și Republica Populară Democrată Coreeană au relații de prietenie de lungă durată. În prezent, constatăm intensificarea contactelor, inclusiv în majoritatea domeniilor agriculturii”, a declarat Dmitri Patrușev.

Coreea de Nord se confruntă de mult timp cu penuria de alimente, în parte din cauza sancțiunilor prelungite ale ONU privind programele sale de armament, în parte din cauza dezastrelor naturale sezoniere.

China este cel mai mare producător de grâu din lume, dar Rusia este, de obicei, principalul exportator de grâu. Exporturile agricole totale ale Rusiei au totalizat peste 45 de miliarde de dolari în 2023, considerat un record.

sursa: RADOR RADIO ROMÂNIA