Protestele agricultorilor și transportatorilor.sunt considerate îndreptățite de 93,6% din români, conform datelor unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.

Întrebați dacă au auzit despre protestele transportatorilor și ale agricultorilor 96,2% dintre respondenți răspund afirmativ. Procentul celor care nu au auzit este de 3,6%, iar cel al non-răspunsurilor de 0,2%.

93,6% dintre respondenți consideră că transportatorii și agricultorii care au declanșat mișcări de protest au dreptate să protesteze, în timp ce doar 3,5% nu susțin protestele, iar 1,5% consideră că nu se pot pronunța, deoarece nu au informații suficiente. Procentul non-răspunrilor este de 1,4%.

65,5% dintre respondenți au o părere proastă despre faptul că reprezentanții unor partide politice au încercat să participe la protestele agricultorilor si transportatorilor, considerând că reprezentații partidelor politice nu sunt interesați de găsirea de soluții, ci își urmăresc doar interesul electoral. 31,6% dintre români au o părere bună despre faptul că reprezentații unor partide politice au încercat să participe la aceste proteste, deoarece se pot informa direct pentru a contribui la găsirea unor soluții. Nu știu sau nu răspund 2,9%.

”Protestele transportatorilor și agricultorilor au o notorietate foarte mare, marea majoritate (peste 90%) auzind despre acestea și fiind de părere că ambele categorii au dreptate să protesteze. Pe de altă parte, românii nu apreciază capturarea protestelor de către reprezentanți ai unor partide politice, două treimi din populație având o părere proastă despre participarea reprezentanților unor partide politice la proteste deoarece sunt de părere că aceștia nu sunt interesați de găsirea de soluții, ci își urmăresc interesul electoral”, afirmă Remus Ștefureac, director INSCOP Research.