Daniel Dumitru Botănoiu, secretar de stat la Ministerul Agriculturii, a explicat miercuri că l-a angajat în funcția de consilier pe soțul lui Sevil Shhaideh ca urmare a experienței acestuia în deschiderea piețelor pentru exportul ovinelor.

"Akram Shhaideh, cel care deține funcția de director al cabinetului propriu din cadrul Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a fost ales de mine pentru a-mi fi colaborator deoarece are o experiență importantă în deschiderea piețelor pentru exportul ovinelor. Domnul Shhaideh cunoaște bine realitățile agriculturii românești lucrând, de asemenea, pe acest segment între anii 2013-2014, la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale", a precizat Botănoiu, într-un comunicat al MADR.

Secretarul de stat a mai precizat că soțul vicepremierului Sevil Shhaideh are două doctorate absolvite în România – unul în domeniul economic, în cadrul "Academiei de Științe Economice” și cel de-al doilea în domeniul agronomiei – în cadrul "Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București”.

El a mai spus că alegerea colaboratorilor îi aparține "întru totul" și are convingerea că decizia va ajuta Ministerul Agriculturii "la îndeplinirea obiectivelor stabilite în cadrul Programului de Guvernare".

Informația despre numirea lui Akram Shhaideh a fost publicată săptămâna trecută de Infoialomița.ro.

Întrebat de jurnaliștii infoialomita.ro în ce condiții lucrează cu soțul lui Sevil Shhaideh,  Alexandru Dănuț Potor, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, a declarat că nu poate să ofere informații.

"Nu pot să spun cum colaborez cu domnul Shhaideh, eu îmi fac datoria din punct de vedere instituțional, colaborez cu toată lumea… Că lumea stă să analizeze punct cu punct cine este angajat garantez că nu ăsta este interesul meu și încerc să rămân în limitele normalității”,

a declarat, pentru InfoIalomița.ro, Alexandru Dănuț Potor.

În decembrie anul trecut, Rise Project nota că prima propunere de prim-ministru a lui Liviu Dragnea - Sevil Shhaideh - poate introduce România în mijlocul unor controverse diplomatice privind conflictul din Siria. 

"Akram Shhaideh, soțul lui Sevil Shhaideh, premierul propus de PSD, este susținător al dictatorului sirian Bashar al-Assad, acuzat de comunitatea internațională de crime de război. Pe conturile sale de socializare, Akram Shhaideh, de origine siriană, transmite mesaje pro-Assad, folosește simbolurile loialității față de regimul de la Damasc și critică atât rebelii, cât și liderii arabi și vestici care susțin opoziția siriană", scria Rise Project.