Daniel Dumitru Botănoiu, secretar de stat la Ministerul Agriculturii, a explicat miercuri că l-a angajat în funcţia de consilier pe soţul lui Sevil Shhaideh ca urmare a experienţei acestuia în deschiderea pieţelor pentru exportul ovinelor.

"Akram Shhaideh, cel care deţine funcţia de director al cabinetului propriu din cadrul Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a fost ales de mine pentru a-mi fi colaborator deoarece are o experienţă importantă în deschiderea pieţelor pentru exportul ovinelor. Domnul Shhaideh cunoaşte bine realităţile agriculturii româneşti lucrând, de asemenea, pe acest segment între anii 2013-2014, la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale", a precizat Botănoiu, într-un comunicat al MADR.

Secretarul de stat a mai precizat că soţul vicepremierului Sevil Shhaideh are două doctorate absolvite în România – unul în domeniul economic, în cadrul "Academiei de Ştiinţe Economice” şi cel de-al doilea în domeniul agronomiei – în cadrul "Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti”.

El a mai spus că alegerea colaboratorilor îi aparţine "întru totul" şi are convingerea că decizia va ajuta Ministerul Agriculturii "la îndeplinirea obiectivelor stabilite în cadrul Programului de Guvernare".

Informaţia despre numirea lui Akram Shhaideh a fost publicată săptămâna trecută de Infoialomiţa.ro.

Întrebat de jurnaliștii infoialomita.ro în ce condiții lucrează cu soțul lui Sevil Shhaideh,  Alexandru Dănuţ Potor, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, a declarat că nu poate să ofere informații.

"Nu pot să spun cum colaborez cu domnul Shhaideh, eu îmi fac datoria din punct de vedere instituţional, colaborez cu toată lumea… Că lumea stă să analizeze punct cu punct cine este angajat garantez că nu ăsta este interesul meu şi încerc să rămân în limitele normalităţii”,

a declarat, pentru InfoIalomiţa.ro, Alexandru Dănuț Potor.

În decembrie anul trecut, Rise Project nota că prima propunere de prim-ministru a lui Liviu Dragnea - Sevil Shhaideh - poate introduce România în mijlocul unor controverse diplomatice privind conflictul din Siria. 

"Akram Shhaideh, soțul lui Sevil Shhaideh, premierul propus de PSD, este susținător al dictatorului sirian Bashar al-Assad, acuzat de comunitatea internațională de crime de război. Pe conturile sale de socializare, Akram Shhaideh, de origine siriană, transmite mesaje pro-Assad, folosește simbolurile loialității față de regimul de la Damasc și critică atât rebelii, cât și liderii arabi și vestici care susțin opoziția siriană", scria Rise Project.