Comisia Europeană a rambursat României suma de 664 de milioane de euro pentru plățile directe efectuate în ultima parte a anului trecut.

Comisia Europeană a rambursat Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) suma de 664 de milioane de euro în contul cheltuielilor efectuate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) în perioada 16 octombrie-30 noiembrie 2017 pentru acordarea avansului aferent campaniei 2017 din plățile directe finanțate din FEGA (Fondul European de Garantare Agricolă), a anunțat luni ministerul, scrie Agerpres.

„În prima săptămână a lunii ianuarie, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a primit suma de 664 milioane euro, ce reprezintă rambursarea de la Comisia Europeană, în contul cheltuielilor efectuate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), în perioada 16 octombrie-30 noiembrie 2017, pentru acordarea avansului aferent campaniei 2017 din plățile directe finanțate din FEGA (Fondul European de Garantare Agricolă). Aceste cheltuieli au fost finanțate inițial de la bugetul de stat, conform prevederilor europene și se rambursează ulterior de la Comisia Europeană”, se arată în comunicat.

Conform regulamentelor europene specifice, plățile din cadrul schemelor de sprijin se fac în perioada 1 decembrie-30 iunie a anului calendaristic următor.