În ultima perioadă, niciun director nu a rezistat la manșa companiei naționale de transport aerian mai mult de câteva luni. Nu e de mirare astfel că Tarom nu reușește să iasă din pierdere, iar cota sa de piață continuă să scadă.
Marea Britanie speră să convingă UE să mențină un parteneriat strâns și după părăsirea Uniunii și a cerut o perioadă de tranziție în vămi după Brexit. Britanicii au planuri mari de dezvoltare a relațiilor cu România, spune Adam Sambrook.
Șeful PSD Liviu Dragnea și premierul Mihai Tudose spun că vor fi analize și simulări în detaliu asupra propunerilor de modificare a fiscalității din programul de guvernare și acestea nu vor fi introduse dacă efectele nu vor fi pozitive.
Europarlamentarul Siegfried Mureșan spune că audierile miniștrilor Guvernului Tudose sunt o confirmare că România nu va avea o guvernare mai bună și miniștri competenți.
Contribuabilii ar avea opțiunea de a alege între pensiile administrate de stat sau fondurile de pensii facultative administrate privat (pilonul III), potrivit lui Ionuț Mișa, ministrul propus la finanțe, dar șeful guvernului a negat informația
După primele cinci luni, deficitul bugetar a fost de trei ori mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut, după creșterea costurilor cu salariile, în timp ce investițiile continuă să scadă.
Guvernul vrea să elimine discriminarea și să asigure o predictibilitate mai mare a vânzărilor de cereale, în timp ce agricultorii se plâng de scăderea puternică a prețurilor în regiune, cu impact asupra noii recolte.
Cinci bănci au semnat acorduri de garantare pentru implementarea Inițiativei pentru IMM-uri în România, prin care se oferă finanțări noi pentru întreprinderi din toate regiunile țării.
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.