Fermierii români pot beneficia de finanțare nerambursabilă pentru sprijinirea grupurilor de producători locali, disponibilă prin Programul Național de Dezvoltare Rurală.
Eurodeputații s-au opus unei propuneri care viza respingerea unor investiții în gaze naturale și energie nucleară în rândul activităților economice durabile.
Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României (BNR) a hotărât miercuri majorarea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 4,75% pe an, de la 3,75% pe an, începând cu data de 7 iulie 2022, informează banca centrală.
România a depozitat deja mai mult de jumătate din ținta asumată la nivel european, susține Guvernul. Dar România este mult în urma altor state europene, deși este unul dintre cei mai mari producători de gaze din UE.
Ministerul Energiei a lansat joi două apeluri de proiecte finanțate din PNRR, în valoare totală de circa 450 milioane de euro, îndeplinind astfel jaloanele pentru sfârșitul lunii iunie.
Comerțul între Uniunea Europeană și Noua Zeelandă ar putea crește cu circa 30% după aplicarea noului acord , care va deschide noi oportunități pentru companiile și consumatorii de pe ambele piețe.
Ministerul Energiei a lansat o schemă de ajutor de stat având ca obiectiv sprijinirea investițiilor în construirea de capacități pentru producția de hidrogen verde în instalații de electroliză.
Comisia Europeană a aprobat o schemă de 300 milioane de lei pentru sprijinirea firmelor românești care își desfășoară activitatea în domeniul transportului rutier de mărfuri și persoane în contextul invaziei Ucrainei de către Rusia.
Guvernul SUA împreună cu firma americană NuScale Power vor oferi 14 milioane de dolari pentru susținerea studiilor de inginerie și proiectare în vederea implementării de către România a unei centrale nucleare cu reactoare de mici dimensiuni (SMR).
O mare parte a statelor membre ar putea să își modifice planurile naționale pentru redresare și reziliență, pentru a crește sumele alocate investițiilor în domeniul energetic, a declarat joi eurodeputatul Siegfried Mureșan.
Șefa Comisiei Europene le-a explicat eurodeputaților, reuniți în sesiune la Bruxelles, de ce a recomandat acordarea statului de stat candidat la UE Ucrainei și Republicii Moldova.
Statele membre pot cere modificarea planurilor naționale de redresare și reziliență pentru a crește eficiența energetică și siguranța alimentară, spune eurodeputatul Siegfried Mureșan, raportor al Parlamentului European pentru mecanismul european.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.