Liderii UE trebuie să își asume responsabilitatea istorică și să transmită un semnal politic clar Ucrainei, Republicii Moldova și Georgiei, confirmând perspectiva lor europeană, se arată într-o rezoluție adoptată joi de Parlamentul European.
După procedura de înlocuire a procurorului-șef al DNA în cursul acetui an, o procedură similară referitoare la Procurorul General ridică semne de îngrijorare, a declarat pentru EURACTIV Christian Wigand, purtător de cuvânt al Comisiei Europene.
Jean-Claude Juncker și-a exprimat speranța că legile justiției vor fi modificate, avertizând că, dacă rămân în forma adoptată de Parlament, se va discuta în alți termeni de ridicarea MCV și de aderarea la Spațiul Schengen.
Premierul Mihai Tudose a afirmat miercuri, la Carei, că deficitul bugetar pe anul acesta este de sub 3%, și nu peste 4% din PIB, cum a anunțat europarlamentarul PNL Daniel Buda.
România, care va deține președinția Consiliului UE în prima jumătate a anului 2019, se pregătește să joace un rol important în redesenarea politicii de coeziune post 2020, în negocierile care se vor purta privind cadrul financiar multianual.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.