Potrivit informațiilor agenției de presă germane dpa, există acorduri informale între statele NATO pentru a nu livra anumite sisteme de armament Ucrainei.
Cincisprezece locații din București, Gorj, Giurgiu și Delta Dunării au fost percheziționate pe 24 mai 2022, la solicitarea Parchetului European (EPPO).
În prima rundă a acțiunii DiscoverEU din cadrul programului Erasmus+, 1.562 de tineri români în vârstă de 18 ani au fost selectați să călătorească în întreaga Europă.
Într-un discurs susținut în Parlamentul European, președinta R. Moldova, Maia Sandu, a făcut apel miercuri apel la țările UE să susțină aspirațiile europene ale țării sale.
Soldați ruși capturați povestesc scene groaznice de pe front. Unii susțin că un comandant și-a împușcat soldații din subordine după ce au fost răniți, chiar dacă rănile puteau fi tatate.
România a luat decizia de a interveni în favoarea Ucrainei la Curtea Internațională de Justiție, în cadrul procedurilor lansate împotriva Federației Ruse.
Șefa diplomației suedeze Ann Linde a semnat cererea de aderare a țării sale la NATO, în timp ce parlamentarii finlandezi au votat pentru aderarea la Alianța Nord-Atlantică.
Ministrul român de externe și-a exprimat susținerea pentru pachetul al șaselea de sancțiuni împotriva Rusiei, având în vedere importanța menținerii presiunii asupra acesteia, la reuniunea CAE de luni.
Cancelarul Olaf Scholz i-a cerut președintelui Rusiei să ajungă la un acord pentru încetarea focului în războiul din Ucraina cât mai curând posibil. Suedia prezintă un raport privind posibila aderare la NATO.
Demisiile a cinci guvernatori regionali din Rusia au provocat uimire și speculații. Întrebarea este dacă șefii regionali nu au mai vrut să suporte consecințele economice ale războiului din Ucraina sau dacă au fost nevoiți să elibereze posturile.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.
Ieri, când realizam acest reportaj încă era pace. Astăzi ne-am trezit de la bubuitul obuzelor undeva departe. Se aud de la Cricova, aici unde locuim, iar în acest moment nu știm cine trage.