În timp ce ministrul român de interne crede că România ar putea adera la Schengen anul acesta, premierul olandez Mark Rutte și cancelarul austriac Karl Nehammer nu văd cu ochi buni o extindere în acest moment a spațiului de liberă circulație.
Austria va face lobby la Uniunea Europeană pentru ca Bulgaria să primească asistență în valoare de două miliarde de euro, destinată întăririi securității la frontiera cu Turcia, a anunțat luni cancelarul austriac Karl Nehammer.
Cancelarul german Olaf Scholz a anunțat marți că l-a desemnat pe Boris Pistorius la conducerea Ministerului apărării, după demisia de luni a Christinei Lambrecht.
Ministra apărării Christine Lambrecht a fost mult timp considerată o alegere greșită pentru Cabinetul de la Berlin, notează Spiegel Online, după ce social-democrata și-a anunțat luni demisia.
Ministrul de externe Bogdan Aurescu a discutat miercuri cu omologul ucrainean, Dmytro Kuleba, pe tema Legii privind minoritățile naționale din Ucraina.
Reprezentantul permanent al Suediei la UE, Lars Danielsson, a cărui țară deține Președinția rotativă a Uniunii de la 1 ianuarie, a declarat că nu va iniția un vot privind admiterea Bulgariei și României la Schengen în Consiliul UE până la încheier
Ministra germană de externe Annalena Baerbock s-a pronunțat din nou în favoarea unei mai mari distanțări de China. Germania a văzut ce se întâmplă când devine dependentă de o țară. O decuplare completă de Republica Populară nu este însă posibilă.
Procurorii din cadrul DNA – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată a patru inculpați pentru fraudarea fondurilor europene cu o sumă estimată la 375.000 euro.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.