În sectoarele agricol și forestier, există un dezechilibru major între femei și bărbați în contextul statutului profesional. România își propune prin Planul Național Strategic 2023-2027 să combată inegalitățile.
Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat joi seara că vor fi crescute fondurile pentru fermierii din statele aflate în prima linie a culoarelor de solidaritate.
Marea Britanie și România își consolidează joi parteneriatul puternic, ministrul britanic de externe, James Cleverly, urmând să sublinieze importanța deosebită de a fi alături de partenerii români în fața agresiunii Rusiei din Ucraina vecină.
Marcel Boloș invocă pentru păstrarea pensiilor speciale posibilitatea migrării forței de muncă sau a destabilizării serviciilor publice. Ministrul MIPE vorbește însă de flexibilitatea "spre zero" a Comisiei Europene.
E o eroare faptul că unii politicieni europeni amestecă Schengen și migrația, a declarat miercuri, la Sofia, președintele Klaus Iohannis, aflat în vizită oficială în Bulgaria.
Reprezentantele mai multor țări europene, inclusiv România, au fost la Chișinău pentru a transmite sprijinul statelor membre UE pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.
România are din 2013 un Plan național de acțiune privind diminuarea riscurilor asociate utilizării produselor de protecție a plantelor, dar continuă să folosească an de an pesticide toxice interzise în Uniunea Europeană.
Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că Ucraina a solicitat discuții, la nivel de experți, la Ministerul transporturilor și la cel al mediului, dar ele nu au avut loc.
Posibila livrare a avioanelor de luptă cerute de Ucraina reprezintă un subiect controversat în Occident. În principiu, șeful NATO, Jens Stoltenberg, nu exclude un astfel de ajutor.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.