În 1994, un tânăr de 21 de ani pornea pe un drum prea puțin bătut în România abia ieșită din comunism. Astăzi este membru al Romanian Bussines Leaders, o comunitate de antreprenori și manageri care-i ajută pe tineri să se lanseze în afaceri.
Trei investitori din România și Ungaria se pregătesc să inaugureze anul acesta o fabrică de furaje în Mureș. Ideea investiției de 15 milioane de euro a venit după ce acționarii au văzut cât de multe cereale exportă România și câte furaje importă.
Fermele din România au început în ultimii ani să folosească roboții de muls pentru a compensa lipsa forței de muncă. La nivel european, lucrurile sunt mult mai avansate, Comisia și PE încurajând automatizarea muncii în agricultură.
Dincolo de politica dâmbovițeană, unde orice ministru nou vine cu propriul proiect de reformă, aruncându-l pe precedentul la coș, la nivel local de multe ori lucrurile au o anumită continuitate.
Cea mai mare comună din România, Florești, a cunoscut o dezvoltare semnificativă în ultimii 10 ani, banii europeni contribuind la rezolvarea unor probleme provocate de această extindere rapidă. Altele rămân pe tapet.
Care sunt noutățile din PAC post-Brexit și cum se pregătește România pentru a face față provocărilor viitoare utilizând tehnologii inovative au fost temele principale abordate de participanții la workshop-ul Finanțări europene@Agricultură high-tech.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.