Una dintre cele mai digitale comune din România, localitatea Ciugud, are în vedere soluții de iluminat inteligent care să folosească energie produsă prin panouri fotovoltaice și sisteme de reducere a consumului de apă, în proiectarea bazei sportive.
După un an excelent pentru agricultura românească, așteptările pentru 2019 sunt și mai ridicate. Cum se văd din cabina mașinii de recoltat producțiile record, dar și dezvoltarea sectorului agricol autohton?
Un sălăjean îndrăgostit de albine s-a gândit să ofere și altora șansa de a face cunoștință cu albinele ”blânde” și cu beneficiile oferite de acestea. Pensiunea sa oferă insomniacilor și nu numai o posibilitate inedită de relaxare.
Jussi Kanner, expert în advocacy și reprezentant al Fingo, a venit la București pentru a vorbi despre modul în care platforma finlandeză pentru dezvoltare va ajuta Președinția finlandeză să promoveze dezvoltarea durabilă.
Banii europeni au un rol tot mai important în diverse proiecte de educație din România, de la renovarea școlilor la echipamente în universități și de la dezvoltarea învățământului dual la reducerea abandonului școlar. Cum îi putem folosi și mai bine?
Dezvoltarea României este indisolubil legată de absorbția fondurilor europene. Prin politica de coeziune, principalul său instrument de finanțare a investițiilor, UE alocă zeci de miliarde de euro pentru proiecte economice și sociale.
Conferința ”Educație la puterea viitorului prin fonduri europene" a fost un loc de întâlnire pentru informații, expertiză, experiențe și povești din lumea proiectelor finanțate cu bani de la Uniunea Europeană, în domeniul educației.
Zumzăitul albinelor le poate transmite apicultorilor multe despre starea de sănătate a stupului, iar producătorii de software au găsit metode rapide de a-i ajuta pe crescători să-și protejeze coloniile de albine.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.