Asociația nord-americană care primește cea mai ridicată pondere a atenției dintr-o perspectivă globală pare să fi traversat cu bine un interval extrem de delicat.
De-a lungul timpului, figuri ce au ajuns să depășească granița simbolică a influenței unui simplu sport și-au făcut loc în cadrul National Basketball Association (NBA).
Openul Scoțian e penultima oprire a unui an (calendaristic) ce și-a făcut deja loc în istorie. Ca și în cazul altor turnee, competiția ce ar fi trebuit să aibă loc la Glasgow se ține în orașul englez care a devenit un adevărat altar al snookerului.
Caravana F1 s-a pus în mișcare cu succes începând din iulie, cu planificarea a cel puțin opt escale distincte. Contextul îmbunătățirii treptate a condițiilor pandemice a permis calendarului să se extindă la dimensiuni mai mult decât optimiste.
Tenismenele românce se simt bine în Orientul Mijlociu. Simona Halep a câștigat la Dubai chiar înainte ca pandemia să dea peste cap programul competițional, iar Sorana Cârstea triumfă și ea în capitala Emiratelor Arabe Unite.
Zborul cu schiurile este o latură integrantă a Cupei Mondiale, care se regăsește în prezent la ediția cu numărul 42. Problemele de ordin sanitar care au cuprins întreaga planetă au împiedicat o finalitate obișnuită a stagiunii.
Neil Robertson și-a luat revanșa în fața lui Judd Trump într-un nou joc decisiv, de această ată în finala ediției din 2020 a Campionatului Regatului Unit la snooker.
În lumea sportului, marile legende, provenite sau nu din oameni obișnuiți, reușesc să unească grupuri uriașe de persoane sub anumite seturi de valori, precum dedicația, inspirația, puterea de influență și bineînțeles, talentul în stare pură.
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.