O dezbatere privind implicarea României în Semestrul European, la care au participat ministere, parteneri sociali, mediul academic și mass-media, a pus în discuție modul în care sunt implementate obiectivele asumate la nivel național.
Este timpul unitatea potrivită pentru munca și odihna lucrătorilor europeni? Cum trebuie trasată corect granița dintre cele două, astfel încât să se asigure un echilibru?
Unul din Obiectivele Globale ale ONU pentru 2030 îl reprezintă garantarea educației de calitate și promovarea oportunităților de învățare pentru toți. Cum rămâne însă cu refugiați care și-au pierdut totul, inclusiv dreptul la educație?
Funcționează eficient colaborarea inter-sectorială în domeniul politicilor de dezvoltare, în România? Ce rol are educația globală și cât de implicați sunt tinerii în acest domeniu ne explică într-un interviu Ștefan Cibian.
Bucureștiul trebuie să pregătească ambițios exportul experienței de tranziție, transformatoare pentru orice democrație tânără, este de părere Bianca Toma, director de programe în cadrul CRPE.
99% dintre elevii de școală primară din UE au învățat în 2015 o limbă străină, în timp ce peste jumătate dintre ei au studiat două sau chiar mai multe. La ce ne ajută însă cunoașterea limbilor străine și care sunt cele mai populare?
Anul acesta, de Ziua Internațională a Fericirii, personajele micuțe de culoare albastră create de Peyo contribuie la promovarea ambițioaselor Obiective de Dezvoltare Durabilă ale Agendei 2030.
Zilnic, un român aruncă la gunoi cca. 350 de grame de alimente, în condițiile în care ne situăm printre statele cele mai sărace ale Uniunii Europene. 40% dintre resursele financiare sunt cheltuite pe mâncare care ajunge în pubele.
Peste 61.000 pomi de Crăciun au fost scoși la vânzare de Romsilva anul acesta. Cei mai mulți sunt brazi (41.000) iar restul molizi (20.000). Ce alegere este mai „verde” însă, un brad natural sau unul artificial?
Inegalitatea de gen persistă în Europa de Est. Un raport BERD arată că decalajul dintre femei și bărbați se menține crescut în țările în tranziție, majoritatea statelor chestionate îmbrățișând în continuare modelul familiei tradiționale.
A doua ediție a Galei Solidarității Internaționale a premiat nouă câștigători, reprezentanți ai ONG-urilor, instituțiilor publice, mediului academic, tineri, activiști, jurnaliști și profesori ce au promovat dezvoltarea internațională.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.