Pe măsură ce presiunea crește la Berlin pentru a reintroduce controale la toate granițele, țările vecine avertizează că această mișcare ar putea duce la un efect de domino care ar putea pune în pericol spațiul Schengen.
Odată cu expulzarea AfD, Identitate și Democrație a scăpat de unul dintre cei mai controversați membri ai săi pentru a evita pierderea unor alegători înaintea alegerilor europene.
Socialiștii europeni demarează campania electorală pentru europarlamentare sâmbătă la Roma într-o dispoziție mai puțin triumfătoare: partidul își pierde puterea în toată Europa, Germania și Spania fiind ultimele bastioane importante.
Partidul turc AKP al președintelui Recep Tayyip Erdoğan va candida la alegerile europene din Germania, potrivit presei germane, politicieni germani de rang înalt notând că decizia va duce la extinderea influenței turce în UE.
Pe măsură ce nemulțumirea alegătorilor este în creștere în cea mai mare economie a Europei, peisajul politic al Germaniei este din ce în ce mai fracturat.
Austria a criticat aspru cea mai recentă propunere de compromis privind reformarea normelor UE privind datoriile publice. Ministrul de Finanțe Magnus Brunner spune că există o lipsă de ambiție.
Austria a respins apelul președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ca Viena să renunțe la opoziția sa față de aderarea României și a Bulgariei la Spațiul Schengen, spunând că extinderea nu are sens în acest moment.
Alternativa pentru Germania (AfD), de extremă dreapta, a numit UE un ”proiect eșuat” și a cerut să fie reînființată ca o ”Confederație a Națiunilor Europene”, a precizat partidul în programul său electoral pentru europarlamentare, adoptat sâmbătă.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.