Acționând coordonat sau nu, majoritatea liderilor politici din Uniunea Europeană s-au abținut să-l felicite, cel puțin public, pe Viktor Orban pentru victoria sa în alegerile legislative din Ungaria.
Varianta Omicron a dus la rate record de infectare cu coronavirus în toată Europa, dar multe guverne reduc sau chiar elimină restricțiile. Dar unele state europene încă suferă din cauza mortalității disproporționat de ridicate.
Un studiu efectuat în mai multe țări din UE arată că majoritatea europenilor cred că Rusia va invada Ucraina în 2022, iar mulți dintre cei întrebați nu sunt entuziaști în privința rolului pe care țara lor l-ar putea juca în conflict.
După ce în trecut slovacii mergeau să-și alimenteze mașinile în Ungaria, începând din februarie se îndreaptă spre benzinăriile poloneze, pentru a-și umple rezervoarele și canistrele cu combustibil mai ieftin.
Guvernul spaniol lucrează de câteva săptămâni la un plan de abordare a bolii COVID-19 ca și cum ar fi o gripă obișnuită, relatează agenția EFE, partener EURACTIV, citând El País.
La Bruxelles se duce de peste un an o luptă acerbă atât la vedere, cât și în culise - ar trebui UE să considere proiectele nucleare drept investiții verzi? În paralel, SUA și Rusia finanțează interesul în creștere pentru energia nucleară.
După perioada de lockdown din primăvară, sectorul HORECA din Europa a fost printre primele care au adoptat noi măsuri de siguranță. Totuși, rămâne și singurul sector care a luat în plin toate costurile provocate de pandemie
Populația romă a cunoscut niveluri șocante de rasism instituțional și discriminare în întreaga UE în perioada de lockdown din primăvară. Mai puțin stigmatizați în timpul celui de-al doilea val, romii nu au cunoscut îmbunătățiri a situației sociale
Donald Trump candidează pentru un al doilea mandat în alegerile prezidențiale de marți, iar el pare a fi și favoritul unor state din estul Europei, dar o mare parte a europenilor ar prefera ca democratul Joe Biden să devină noul președinte al SUA.
Majoritatea statelor membre UE au reacționat pozitiv la propunerea Comisiei privind înființarea unui fond de relansare de 750 de miliarde de euro, care are drept scop să ajute blocul să depășească efectele devastatoare ale pandemiei de COVID-19.
Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avertizat miercuri că dificultățile economice cauzate de criza coronavirusului pot expune firmele europene „strategice” la preluări străine.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.