George Ciamba a transmis angajamentul Bucureștiului pentru aprofundarea dimensiunilor politice și economice ale Parteneriatului Strategic România-SUA,într-o întrevedere cu o delegație comună a Departamentului de Stat și a Departamentului Trezoreriei.

Ministrul delegat pentru afaceri europene a transmis, totodată, deschiderea părții române de diversificare a proiectelor de cooperare cu partea americană în plan bilateral, regional și multilateral.

"Întrevederea a prilejuit și un schimb de opinii cu privire la recentele evoluții de securitate la nivel regional și global fiind exploatate modalitățile de cooperare în gestionarea acestora. Au fost abordate tematici precum securitatea în regiunea Mării Negre, provocările ce vizează spațiul cibernetic și combaterea fenomenului dezinformării", informează MAE.

Oficialul român a subliniat importanța continuării consultărilor și eforturilor de consolidare a cooperării, inclusiv în ceea ce privește regimurile de sancțiuni.

Ministrul delegat a reiterat importanța acordată, pe durata exercitării Președinției Consiliului UE, consolidării parteneriatului transatlantic dintre UE și SUA.