Ministerul Afacerilor Externe informează că, în data de 26 mai, a fost facilitată revenirea în țară a 175 de cetățeni români care se aflau în Italia: 74 din Milano și 101 din Roma.

Printre cetățenii români repatriați se regăsesc persoane care se aflau în imposibilitatea de a-și prelungi șederea în Italia, lucrători ale căror contracte de muncă au încetat sau au fost reziliate, cazuri medicale și un caz social pentru care Ambasada României la Roma a eliberat titlu de călătorie în vederea revenirii pe teritoriul României.

Repatrierea a fost asigurată cu două curse aeriene speciale operate de compania Tarom, pe rutele București-Roma-București și București-Milano-București.

Ministerul Afacerilor Externe folosește acest prilej pentru a sublinia importanța verificării cu atenție, anterior oricăror deplasări, a informațiilor postate pe site-ul MAE privind sfaturile și alertele de călătorie, precum și a informațiilor de interes publicate pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice și ale oficiilor consulare ale României în străinătate.