Activitatea Secției de Oncologie de la Spitalul Județean Mavromati a fost suspendată, după ce 19 cadre medicale de la această secție au fost confirmate cu COVID-19. Secția a fost închisă.

"Această situație este în atenția conducerii Spitalului Judetean care înțelege suferința pacienților cu afecțiuni oncologice și depune toate eforturile pentru a putea redeschide cât mai repede secția pentru terapia prin spitalizare de zi specifică, într-o altă locație cu scopul reducerii la minim riscul contaminării cu COVID-19 a pacienților oncologici care sunt extrem de vulnerabili. Secția Oncologie va putea fi redeschisă în condițiile sus-menționate după data de 11 mai 2020, când revine în activitate medicul specialist, într-o altă locație, cât mai izolată și cu circuite separate în cadrul Secției de Pediatrie", a transmis miercuri Prefectura agenției Botoșani, potrivit Mediafax.

Pacienții care au nevoie de internare vor fi trimiși către Institutul Regional de Oncologie Iași. Cei care au nevoie de rețete pentru chimioterapie vor fi consultați prin sistemul de telemedicină din cadrul ambulatorului de specialitate.