Un număr de 20 de persoane, dintre care trei sunt cadre medicale, au fost depistate pozitiv cu virusul COVID-19 la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca, a informat, luni, prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean.

"La Institutul Oncologic s-au testat în total 947 persoane până în prezent. S-au descoperit 20 de pozitivi asimptomatici, dintre care 3 cadre medicale (2 asistente medicale și psihologul). Trebuie menționat că toate kiturile de testare utilizate pentru aceste teste au fost achiziționate din sponsorizări. Este în curs o anchetă epidemiologică sub coordonarea Direcției de Sănătate Publică", a declarat Mircea Abrudean, citat de Agerpres.

Vineri au fost depistate, la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca (IOCN), 16 cazuri de pacienți cu coronavirus, dintre care două cadre medicale, toți asimptomatici.

Directorul medical al IOCN, Patriciu Achimaș-Cadariu, a declarat că testarea personalului medical și a pacienților va continua, potrivit sursei citate.

"Am respectat toate regulile impuse de lege, de la începutul epidemiei. Am făcut riguros triajul impus, pe definiția de caz. Am testat pacienții care se încadrau în definiția de caz și personalul care se încadra în definiția de caz. În urmă cu trei zile, evaluând la nivelul Comitetului director al IOCN evoluția epidemiei și creșterea numărului de cazuri și ținând cont de faptul că pacienții noștri au particularitățile legate de imunitate, de prezența bolii neoplazice, am hotărât în Comitetul director testarea personalului și a pacienților prin PCR, prin metoda cea mai sensibilă. Au fost și cazuri pozitive și este vorba în totalitate de cazuri asimptomatice, cu declarații prin care își asumau că nu au avut contacte. Deci triajul a funcționat foarte bine. Au fost și situațiile de personal, dar care au fost asimptomatice în totalitate. Asta este în acord și cu analiza prin PCR care a arătat doze mici spre medii de încărcătură virală, deci cazuri asimptomatice", spunea, vineri, directorul medical al IOCN.