Potrivit unor date obținute de Ziarul de Iași, în ultima perioadă, în medie, 15 persoane din Iași la fiecare 25 de depistați pozitiv la testele COVID-19 au fost anterior în concediu la mare ori, în puține cazuri, în stațiuni montane aglomerate.

Așa s-a ajuns că, în acest moment, familii întregi întoarse din concediu sunt internate în spital, toți infectați, relatează Ziarul de Iași.

Surse din cadrul Consiliului Județean pentru Situațiii de Urgență Iași au declarat că, în ultima perioadă, în medie, 15 persoane la fiecare 25 de noi bolnavi de COVID-19 raportați zilnic au contactat virusul fie pe litoral, la mare, în cele mai multe cazuri, fie în stațiuni montane aglomerate, în câteva cazuri. Ceea ce înseamnă, practic, 2 pozitivi din 3 care au fost recent în vacanță și au venit infectați. Sau, în procente, 60 la sută.

În același timp, la nivelul județului au apărut posibile noi focare de infecție. Joi, pentru Iași, Inspectoratul Național de Sănătate Publică a raportat 28 de noi cazuri. Mulți dintre aceștia, spun sursele Ziarului de Iași, s-au întors recent din concediu.

Autoritățile medicale mai spun că cei mai mulți infectați sunt din rândul celor ce au fost în concediu în țară, nu în străinătate.