Conducerea Federației Naționale Sindicale "Ambulanța" din România transmite că 80 de angajați din Serviciile Publice de Ambulanță au COVID-19, iar alți 269 sunt izolați.

Sindicatul spune că necesarul de echipamente individuale de protecție corespunzătoare sunt la limită pentru anumite echipaje medicale de urgență, fără a avea posibilitatea de a asigura echipamentul complet corespunzător pentru toate echipajele operative, indiferent de cazurile la care intervin.

"Avem situații în unele județe în care se asigură echipamentele de protecție individual doar la unii membri din echipaj, astfel apare riscul de expunere a membrilor din echipaj la care nu li se asigură echipamentul complet", transmite Sindicatul printr-un comunicat de presă.

Personalul ambulanțier colicită sprijinul Guvernului, Ministerului Sănătății, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență prin Inspectoratele pentru Situații de Urgență județene și autorităților locale, cât și persoanelor juridice și persoanelor fizice care au posibilitatea de a ajuta.

De asemenea, vonform sursei citate, până la această dată nu există demisii în rândul Serviciilor Publice de Ambulanță din țară.