A fost confirmat joi primul test pozitiv de COVID-19 în cazul unei persoane din județul Harghita.

Potrivit informațiilor furnizate de Instituția Prefectului Județul Harghita, este vorba despre o persoană care s-a întors în țară din Franța, în data de 23 martie, aflată în izolare la domiciliu. În data de 1 aprilie i-a fost recoltată o probă la COVID-19, iar confirmarea testului s-a făcut ieri. Pacientul a fost preluat și transportat de către specialiști la Secția infecțioase a Spitalului Municipiului Odorheiu Secuiesc, unde se află sub supraveghere medicală, scrie Informația Harghitei.

Conform sursei citate, specialiștii epidemiologi și ai Direcția de Sănătate Publică Harghita efectuează ancheta epidemiologică.

Potrivit raportării Grupului de Comunicare Strategică de joi, ora 13:00, Harghita era singurul județul din țară fără niciun caz confirmat de infecție cu coronavirus.

Întrebat de EurActiv România de ce la raportarea de joi Harghita nu are niciu caz de COVID-19, Grupul de Comunicare Strategică a transmis: "Asta (buletinul de presă de la ora 13:00 - n.r.) e raportarea de la INSP. Probabil nu fusese anunțat (cazul din Harghita - n.r) până la momentul în care s-a făcut centralizarea".