Accesul la evenimentele-pilot organizate în interior, vineri și sâmbătă, de instituțiile din subordinea Ministerul culturii va fi asigurat doar persoanelor vaccinate și cu purtarea obligatorie a măștii de protecție.

După ce în ședința de Guvern din 10 mai a fost adoptată Hotărârea privind prelungirea stării de alertă care asigură cadrul legal pentru desfășurarea evenimentelor test/pilot din domeniul cultural, instituțiile din subordinea Ministerul culturii vor organiza o serie de evenimente pilot, în perioada 14-15 mai 2021. 

Condițiile de participare a publicului la evenimentele derulate în interior, ce vor avea loc la Opera Națională București (vineri, 14 mai), la Teatrul Național București (15 mai) și Opera Națională Română Cluj-Napoca (15 mai), au fost aprobate cu anumite amendamente de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență, anunță Ministerul culturii.

Astfel, accesul va fi asigurat doar persoanelor vaccinate, cu un grad de ocupare a sălii de 75% și cu purtarea obligatorie a măștii de protecție.

Biletele de intrare la evenimentele pilot privind reluarea spectacolelor în săli, în condiții cât mai relaxate, realizat de Ministerul culturii, pot fi achiziționate doar online. (Detalii, aici