Înregistrarea video de la șaormăria din Centrul Vechi arată cum deputații PSD Adrian Solomon și Ionel Stativă au făcut scandal după ce li s-a cerut să poarte mască. Cei doi s-au purtat jalnic atât cu angajații localului, cât și cu polițiștii.

Pe înregistrarea video obținută de Digi 24 se vede cum deputatul PSD Adrian Solomon intră în local fără mască și începe să se certe cu casierul: ”Băi Mustafa (...) ești în România aicea (...) Alo, Mustafa! Arată-mi că ai voie să muncești aici!  (...) Băi, panaramă!”

După ce apar polițiștii, Solomon se ceartă și cu polițistul care îl roagă să poarte mască: ”Dacă el mă ia pe mine cu masca, tu îl iei pe el cu cartea verde? ... Nu te interesează dacă ăsta are dreptul la muncă în România, dar eu să port mască, da? ... Nu te interesează dacă are dreptul să muncească în România, dar eu când comand o șaorma în România, îmi iei buletinul, nu ți-e rușine?” 

Cei doi deputați au fost amendați marți dimineață de polițiști pentru provocarea și participarea la un scandal. Ulterior, ei au primit și o amendă de 4.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor care se aplică pentru prevenirea și combaterea COVID-19.