Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat vineri că s-ar impune o carantină la nivel național. Declarația a fost făcută în urma discuțiilor cu cei afectați de pandemia de COVID-19.

„Noi propunem solidaritate, asta am propus, o lună de solidaritate. Nu trebuie să speriem lumea ci să îi facem să fie parte la acest efort național”, a spus deputatul PSD, precizând că această carantină națională trebuie ”să țină cont de realități” și ”să nu îngrozească lumea”.

Deputatul PSD a declarat că, din discuțiile cu reprezentanții sectorului Horeca, a reieșit că aceștia sunt de acord cu limitarea activității pentru o perioadă limitată de timp: „Ajutoarele financiare sunt necesare pentru ca activitățile să rămână deschise. Această situație de provizorat permanent nu face decât să adâncească neîncrederea sectorului privat. Nu vreau să intru în detaii tehnice, noi vom trimite câteva idei ce trebuie agreate de participanți, dar e important ca mediul privat să fie implicat în decizie”.

În ceea ce privește obligativitatea prezentării certificatului verde la locul de muncă, Rafila a declarat că ar fi necesar un proiect comun al principalelor partide politice.  

PSD a organizat o serie de consultări cu reprezentanții sectoarelor economiei afectate de pandemie.