Prefectul de București, Alin Stoica, a anunțat joi că s-au decis o serie de relaxări în Capitală, după ce rata de incidență a cazurilor noi de COVID-19 a scăzut sub 1,5 la mie.

Rata de infectare cu Sars-CoV-2 a fost joi de 1,3 la mia de locuitori, în scădere față de miercuri - 1,42 de cazuri la mia de locuitori și marți - 1,49, astfel că Bucureștiul a intrat oficial în scenariul verde, a precizat prefectul Alin Stoica, după ședința Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU).

Astfel, se vor deschide sălile de spectacol cu 50% din capacitate și restaurantele la interior - tot cu 50% din capacitate.

Vor putea fi organizate evenimente de tip drive-in, precum și evenimente culturale în aer liber cu până la 300 de participanți.

Relaxările se aplică de începând de astăzi, de la miezul nopții.

În schimb, școlile vor funcționa în continuare în sistem hibrid, elevii vor putea merge toți la școală doar atunci când rata de incidență va scădea sub 1 la mie.

De asemenea, rămân în vigoare restricțiile de circulație pe timp de noapte.

Prefectul a mai precizat că în București s-a atins astăzi numărul de un milion de persoane vaccinate cu cel puțin o doză.