Localitățile Otopeni, Mogoșoaia, Corbeanca, Dobroești, Măgurele și Popești-Leordeni intră în carantină de sâmbătă, de la ora 22:00, potrivit Digi24. În carantină intră și 7 localități din județul Constanța, printre care Agigea, Costinești și Medgidia

Raed Arafat a semnat ordinul prin care cele șase localități intră în carantină. 

Acestea se adaugă altor cinci localități din Ilfov care sunt deja în carantină - Ciorogârla, Clinceni, Berceni, Chiajna și Bragadiru. Fiecare dintre acestea are o rată a incidenței la mia de locuitori de peste 9. La nivel de județ, indicele este de 7,89.

De asemenea, vor fi plasate în carantină alte șapte localități din județul Constanța, în acest caz măsura intrând în vigoare începând cu ora 20.00, notează HotNews.

„În urma analizei de risc, în baza Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență emisă la propunerea Direcției de Sănătate Publică a județului Ilfov, respectiv Constanța, ținând cont de evaluarea epidemiologică avizată de către Institutul Național de Sanănătate Publică, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a emis în data de 21.11.2020, ordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru Otopeni, Măgurele cu satele aparținătoare Alunișu, Dumitrana, Măgurele, Pruni și Vârteju, Corbeanca cu satele aparținătoare Ostratu, Petrești și Tamaș, Popești Leordeni, Dobroiești cu satele aparținătoare Dobroești și Fundeni, Mogoșoaia, din Județul Ilfov și Lumina, Costinești, Agigea, Mihail Kogălniceanu, Medgidia, Valu lui Traian, Techirghiol, din Județul Constanța”, a transmis Grupul pentru Comunicare Strategică.