Ambasadorul Cord Meier-Klodt a înmânat miercuri Poliției Românie o donație din partea Ministerului german de interne, construcții și dezvoltare teritorială și Ministerul de interne al landului Baden-Württemberg.

Ambasada Germaniei la București, Ministerul Federal de Interne, Construcții și Dezvoltare Teritorială și Ministerul de Interne al Landului Baden-Württemberg sprijină Poliția Română cu 5.000 de măști chirurgicale, precum și Direcția de Combatere a Criminalității Organizate cu numeroase echipamente IT specifice domeniului prevenției (printre care laptopuri, computere, camere video, camere GoPro, imprimante multifuncționale, videoproiectoare, echipament pentru conferințe, camere endoscopice), anunță misiunea diplomatică.

”Poliția Română este partenerul nostru esențial în ceea ce privește prevenția polițienească în domeniul criminalității la nivel european – un partener care realizează o muncă excepțională! De aceea mă bucur în mod deosebit că, tocmai în aceste zile, putem sprijini în mod practic această cooperare îndelungată, bazată pe încredere”, a declarat, cu prilejul înmânării echipamentelor, ambasadorul german la București Cord Meier-Klodt.

Sponsorizarea se ridică în total la peste 25.000 de euro. În afară de aceasta, sunt preconizate alte acțiuni de sprijin. Echipamentele vor sprijini Poliția Română în combaterea criminalității organizate, în special a traficului de persoane, a criminalității legate de droguri precum și a criminalității informatice.