Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a solicitat Direcției de Sănătate Publică Timișoara să demareze de urgență o verificare la Spitalul Municipal cu privire la cazurile de nou-născuți depistați pozitiv la COVID-19.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, din primele informații, la Spitalul Municipal Timișoara au fost recoltate probe de la 49 de mame și tot atâția nou-născuți în data de 1 aprilie.

Testele au fost lucrate în 5 și 6 aprilie, iar rezultatele arată că un număr de 10 bebeluși au coronavirus. Totuși, testele mamelor acestor sunt negative.

Un număr de 9 mame împreună cu nou-născuții lor au fost externate deja, in perioada 2- 4 aprilie, în unitatea sanitară fiind în continuare internată o singură mamă.

Ministrul Tătaru a solicitat demararea de urgență a anchetelor epidemiologice, izolarea la domiciliu a persoanelor externate și retestarea tuturor persoanelor.

Bebelușii și mamele lor vor fi testați din nou marți, pentru a verifica dacă nu cumva rezultatele au fost viciate. Testele vor fi prelucrate la o altă unitate medicală.